Nieuws

Het belang van groene en milieuvriendelijke keuzes neemt toe. Hoewel de weg naar duurzaamheid soms complex lijkt, is dat niet altijd het geval. In onze webshop presenteren wij een eenvoudig, betaalbaar en mogelijk zelfs beter alternatief voor plastic grindmatten en gronddoeken.

Gronddoeken en grindmatten worden hoofdzakelijk gebruikt om onkruidgroei tegen te gaan en grind of split op zijn plaats te houden. Het gebruik van plastic is echter niet noodzakelijk voor deze toepassingen. Een stevige laag van 20 cm menggranulaat of natuursteengranulaat kan dezelfde taken effectief uitvoeren. Dit alternatief biedt niet alleen een solide ondergrond, maar draagt ook bij aan de vermindering van plasticgebruik. Bij intensief gebruik kan er enige spoorvorming optreden, maar dit kan eenvoudig worden verholpen door het grind of split zo nu en dan aan te harken. Door de dikke laag granulaat verzakt het grind of split bijna niet. Daarnaast is het gemakkelijker aan te vullen als er wel een keer iets verzakt in tegenstelling tot het herstellen van verzakte grindmatten.Het aanleggen van een stabiele onderlaag van granulaat is niet ingewikkeld. Allereerst zorgt u voor een vlakke ondergrond op de gewenste locatie van het pad. Vervolgens vult u deze met menggranulaat of natuursteengranulaat en verdicht u dit met een trilplaat tot een laag van minimaal 20 cm dikte. Hierop kan vervolgens een laag van 6 cm grind of split naar keuze worden aangebracht. Op deze manier ontstaat er geen hoogteverschil en krijgt u een strak en vlak pad.

Ontdek hier onze diverse soorten granulaat. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om geen grind of split te gebruiken, maar een pad aan te leggen dat enkel bestaat uit verdicht granulaat. Vooral ons natuursteengranulaat is van nature al prachtig en vereist geen extra split.

Tot slot kan het menggranulaat en het natuursteengranulaat prima hergebruikt worden als funderingslaag wanneer u eens iets anders wilt. Zo verspillen we geen kostbare materialen en dragen we bij aan het behoud van een gezonde en duurzame omgeving.

Bij Koers.Shop bieden wij u de oplossingen om op een eenvoudige en effectieve manier een duurzaam pad aan te leggen.


Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!