Producten

Goede teelaarde is essentieel voor de groei en gezondheid van planten. De juiste samenstelling van voedingsstoffen, organisch materiaal en mineralen is van belang voor een goede bodemstructuur en het behoud van een gezond bodemleven. Deze factoren dragen bij aan de ontwikkeling van sterke wortels, bladeren en bloemen. Met onze teelaarde kunt u er zeker van zijn dat uw planten de voeding krijgen die ze nodig hebben om te groeien en bloeien.

Teelaarde kan op verschillende manieren gebruikt worden in de tuin. Het kan dienen als tuinaarde of tuingrond voor aanvulling en ophoging van tuinen, plantsoenen en borders. Door de fijne en homogene structuur is het geschikt als groeimedium voor planten en kan het dienen als basis voor het aanbrengen van graszoden. Daarnaast verbetert het de bodemstructuur en verrijkt het het bodemleven. Door de veelzijdigheid van onze teelaarde kunt u er zeker van zijn dat het bijdraagt aan een gezonde en bloeiende tuin.

Bij onze webshop kunt u gemakkelijk en snel teelaarde bestellen. We bieden teelaarde aan in bigbags en per ton, zodat u precies de juiste hoeveelheid kunt bestellen. Onze teelaarde is van hoogwaardige kwaliteit en wordt gezeefd zodat er een fijn en homogeen eindproduct overblijft dat direct toegepast kan worden.
Teelaarde Koers Handel B.V.
Specificaties Teelaarde:
ParameterEenheidSpecificatie
Organische stofgehalte% ds5,0 - 10,0
Leem% ds< 10
Lutum% ds< 4
ZuurgraadpH-KCl4,8 – 7,5
Geleidingsvermogen mS/m< 150
Koolzure kalk (CaCO3)% ds< 1,5
HerbevochtigingVochtopname binnen 10 minuten

Teelaarde is afgezeefd op 15 mm;
Vrij van verontreinigingen zoals puin, asfalt, ijzer, plastics en hout;
Onkruidarm en goed waterdoorlatend.

Milieuaspecten:
De door ons gebruikte organische meststoffen, als toegevoegde componenten in de teelaarde, zijn afkomstig van onze eigen productielocatie. Het product wordt vervaardigd onder de BRL 9335, protocol 9335-4 “Samengestelde grondproducten”. Het voldoet aan de bodemkwaliteitsklasse: “Achtergrondwaarden” uit de Regeling bodemkwaliteit, bijlage B tabel 1.

Toepassing:
Teelaarde is goed waterdoorlatend en bevat nauwelijks overblijvende onkruiden en andere verontreinigingen. Teelaarde wordt gebruikt voor het volgende:

  • aanvullen en ophogen van tuinen, plantsoenen, borders etc.;
  • grondverbetering in gebieden met een slechte bodemstructuur;
  • als basis voor aanbrengen graszoden.







Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!