Producten

Cunetzand wordt ook wel zand in zandbed genoemd. Cunetzand wordt gebruikt voor cunetten om de bodem van de cunet te egaliseren en te stabiliseren voordat de leidingen of funderingen worden geplaatst. Het zand zorgt voor een stevige en gelijkmatige ondergrond, waardoor de kans op verzakkingen en andere problemen wordt verminderd. Een cunet is een sleuf of geul die in de grond wordt gegraven om bijvoorbeeld kabels, leidingen of funderingen in te plaatsen.Het gebruik van cunet zand biedt verschillende voordelen:

  1. Verbeterde stabiliteit: Cunet zand zorgt voor een stabiele ondergrond door de bodem te egaliseren en te verdichten. Hierdoor wordt de kans op verzakkingen en scheuren in de constructie verminderd.
  2. Verbeterde drainage: Cunet zand heeft een goede drainage-eigenschap, wat betekent dat het water snel kan afvoeren. Dit is vooral belangrijk bij de aanleg van constructies waarbij stilstaand water kan leiden tot schade of aantasting van de constructie.
  3. Eenvoudig te verdichten: Cunet zand kan goed worden verdicht, wat betekent dat het goed aansluit op de ondergrond. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en een vlak oppervlak.
  4. Vermindering van grondverzakking: Door het gebruik van cunet zand wordt de ondergrond beter ondersteund, waardoor de kans op grondverzakkingen en verzakkingen van de constructie wordt verminderd.
  5. Kostenbesparend: Door het gebruik van cunet zand wordt de levensduur van de constructie verlengd en worden reparaties en onderhoudskosten verminderd.
Toepassing Cunetzand:
Cunetzand wordt hoofdzakelijk gebruikt als ondergrond voor het plaatsen van leidingen en funderingen, omdat het zorgt voor een stabiele en vlakke ondergrond.

Specificaties:
  1. het zand moet zijn mineraal materiaal waarvan het gehalte aan minerale deeltjes door zeef 63 μm (proef 2) van de fractie door zeef 2 mm (proef 6.0) ten hoogste 15% bedraagt.
  2. Indien het in lid 01 bedoelde gehalte 10 tot 15% bedraagt, mag bovendien het gehalte aan minerale deeltjes door zeef 20 μm (proef 9.0) van de fractie door zeef 2 mm (proef 6.0) ten hoogste 3% bedragen.
  3. Van het materiaal door zeef 2 mm (proef 6.0) mag het gloeiverlies (proef 124) ten hoogste 3% bedragen.
Cunetzand wordt gewonnen in onze eigen oppervlakte- en dieptewinningen. Het zand wordt verwerkt op een diepte van minder dan 1,0 m beneden het oppervlak van het wegdek. Dit zand kan als schone grond (achtergrondwaarde besluit bodemkwaliteit) onbeperkt worden toegepast en draagt dan ook het NL-BsB® certificaat op basis van de BRL9321, afgegeven door SGS Nederland BV.


Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!