Producten

Straatzand is een veelzijdig product dat voornamelijk wordt gebruikt als fundering onder straten en wegen in de wegenbouw. Rondom het huis en in de tuin kan straatzand worden gebruikt als funderingslaag onder verschillende soorten bestrating, zoals een oprit, parkeerplaats of terras. Bij het bestraten wordt als het ware een bed van zand voor stenen, klinkers of tegels gelegd, en dit wordt ook wel 'zand voor zandbed' genoemd. Straatzand bevat geen leem of klei en kan ook gebruikt worden voor andere toepassingen, zoals een funderingslaag voor een tuinhuis, het opvullen van kuilen in de tuin of als toplaag voor een gras- of kunstgrasmat. Het zand kan variŽren in kleur van grijs tot geel, afhankelijk van de partij en regio, aangezien het een natuurproduct is. Het is vaker goedkoper om eerst een plek op te hogen met ophoogzand en daar dan straatzand overheen te doen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor jouw project.Toepassingen Straatzand:

  • Ondergrond voor bestrating
  • Vulling voor geul- en sleufconstructies
  • Vulling voor betonconstructies
  • Sportvelden
  • Speelplaatsen
  • Tuinaanleg
Om een solide ondergrond te creŽren, raden wij aan om ongeveer 15 cm straatzand te gebruiken en het zand met een trilplaat aan te trillen nadat het zand is gestort. Dit maakt de ondergrond compacter en voorkomt verzakkingen op de lange termijn. Straatzand is een natuurlijk zand dat volgens de officiŽle norm 'zand voor zandbed' heet. Het heeft vele toepassingen, maar wordt voornamelijk gebruikt als stabiele ondergrond onder bestratingen zoals klinkers, tegels en gebakken stenen. Het zand is goed waterdoorlatend en gemakkelijk af te rijen, wat het een drainerende en stabiele ondergrond maakt onder straatwerk.

Straatzand kan ook gebruikt worden als voegzand en ophoogzand en is ideaal voor het aanleggen van een tuin, oprit, terras en trottoir. Het zorgt voor een stabiele ondergrond en is vooral handig bij het aanleggen van zware natuurtegels. Het kan ook worden gebruikt als fundering voor een tuinhuis, zandbed onder natuurtegels, bedding voor een terras, of om gaten en kuilen op te vullen. Door de hoge waterdoorlatendheid vermindert het ook de kans op overstromingen na hevige regenval. Ons straatzand wordt ook gebruikt door stratenmakers, aannemers en hoveniers.

On straatzand voldoet aan het NL-BsBģ certificaat op basis van de BRL9321 heeft de juiste specificaties voor gebruik als straatlaag onder elementenverharding. Het zand moet natuurlijk zijn en vrij van kluiten, klei of organische bestanddelen. De korrelverdeling moet aan bepaalde eisen voldoen, zoals ten hoogste 10,0% op zeef 2 mm en ten minste 95,0% op zeef 63 Ķm. Het fijnheidsgetal van de fractie door zeef 2 mm moet tussen 1,0 en 2,5 liggen en het gloeiverlies van het materiaal door zeef 2 mm mag ten hoogste 3% bedragen.

Hoe te Bestellen?
U kunt straatzand bestellen via onze webshop of door contact op te nemen met onze klantenservice. We bieden verschillende hoeveelheden en leveringsopties aan.

Veelgestelde Vragen.
Hoeveel straatzand heb ik nodig?
Dit hangt af van uw project. Gebruik onze rekentool in de webshop om de benodigde hoeveelheid te berekenen.
Wat is de levertijd?
Over het algemeen leveren we binnen 1 werkdag.


Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!