Producten

Lava 0-3 is een poreus materiaal dat water en voedingsstoffen goed kan vasthouden en daarom populair is als bodembedekker en substraat voor planten.

Een ander voordeel van lava 0-3 is dat het een goede drainage heeft. Dit maakt het materiaal geschikt voor toepassingen waarbij water snel afgevoerd moet worden, zoals bijvoorbeeld in borders of bij de aanleg van een terras. Bovendien heeft het een mooie natuurlijke uitstraling die goed past bij de meeste tuinontwerpen.


Lava 0-3 is ook een duurzaam materiaal omdat het natuurlijk is en lang meegaat. Het is bestand tegen vorst, hitte en erosie, waardoor het een ideale keuze is voor buitengebruik. Het kan ook gebruikt worden als decoratief element in de tuin, bijvoorbeeld als een pad of als onderdeel van een rotstuin.


Naast de poreuze structuur bevat lavazand veel mineralen en voedingsstoffen die goed zijn voor planten. Hierdoor kan het de groei en ontwikkeling van planten bevorderen en hoeft het niet elk jaar opnieuw te worden toegepast. Lavazand kan namelijk tot wel vijf jaar meegaan.


Lavazand kan op verschillende manieren worden toegepast. De meest voorkomende manier is door het direct op de bodem aan te brengen. Dit kan handmatig of machinaal worden gedaan. Het is belangrijk om het lavazand goed te mengen met de bestaande bodem, zodat het zijn werk kan doen.


Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!
File Attachment Icon
Lava-0-3-720-542.jpg