Producten

Halfverharding KoMex® is een halfverharding met een natuurlijke uitstraling voor paden en wegen. Deze halfverharding is specifiek ontwikkeld en geproduceerd voor het gebruik in onder andere de recreatieve branche.

De oorsprong van KoMex® halfverharding ligt in het laboratorium in Hoogersmilde. De samenstelling van het materiaal is uniek. De combinatie van de steensoorten en het hydraulische materiaal zorgt voor uitstekende en duurzame eigenschappen. De KoMex® halfverhardingen hebben een korrelgradatie van 0-8 mm en worden bij Koers Handel BV in Bovensmilde geproduceerd. KoMex® heeft van oorsprong een natuurlijke kleur en is leverbaar in de kleuren naturel, geel, rood en antraciet.

Referenties KoMex®

KoMex geel halfverharding KoMex geel halfverharding KoMex rood halfverharding KoMex rood halfverharding

KoMex naturel halfverharding KoMex naturel halfverharding KoMex antraciet halfverharding KoMex antraciet halfverharding

De toepassingen van onze halfverhardingen zijn zeer divers en speciaal geschikt voor wandelpaden, fietspaden en bospaden. Door de natuurlijke uitstraling leent KoMex® zich uitstekend voor gebruik in landelijke gebieden als padverharding in parken, bossen en recreatieve gebieden. Het halfverharding materiaal kenmerkt zich door een goede verwerkbaarheid die resulteert in een duurzame constructie. Tevens biedt KoMex® een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Toepassing
De toepassingen van het materiaal KoMex® zijn zeer uitgebreid. De halfverharding leent zich uitstekend voor gebruik op wandel-, fiets- en bospaden in bossen en op heidevelden. Ook bij de aanleg van paden in parken op golfbanen en jeu de boules banen biedt het materiaal uitkomst. Opdrachtgevers als Rijk, Provincie, gemeenten, natuurbeheerders en particuliere bezitters van recreatieve terreinen hebben de halfverhardingen inmiddels volop in gebruik.

Wandel-, fiets- en bospaden van halfverhardingen
Komex® wordt door KKS Koers Aannemingen - onderdeel van KKS Beheer BV- toegepast. Zij verzorgt het totale traject van de aanleg en het onderhoud van recreatiepaden zoals fiets- en wandelpaden in landschappelijke gebieden. Ook de aanleg van ruilverkavelingwegen en parkeerterreinen behoren tot de werkzaamheden.

Specificaties

  • Hogere draagkracht
  • Stabiele toplaag
  • Natuurlijke uitstraling
  • Stuift nauwelijks
  • Verweekt niet
  • Nauwelijks onkruid ingroei
  • Kleuren: antraciet, rood, geel en naturelBovenstaand een weergave van links het droge product en rechts het natte product.

KoMex® bestellen

Uitvoerig getest halfverharding materiaal en materieel
De KoMex® halfverhardingen worden continue getest. Vijf verschillende KKS mengsels, waaronder KoMex®, zijn als proefverharding door eigen materieel op het pad van de populaire fietsverbinding tussen de schaapskooi van Ruinen en de radiotelescoop over de Dwingeloose en Kraloër heide aangebracht. Dit pad heeft veel te lijden van de afwisseling van zeer droge en erg natte periodes. Het is vanwege de gevolgen van wisselende weersomstandigheden in het gebied een ideaal pad om de diverse soorten halfverharding te testen. De specifieke KKS fietspadmachines en –walsen worden ingezet voor zowel de aanleg als het onderhoud.

Elk halfverharding totaaltraject in eigen hand
KKS Koers Aannemingen werkt net als bij de aanleg van wegen, met eigen specifiek materieel. Het werk start met het uitgraven van de grond waar het fiets- of wandelpad moet komen, tot aan de aardebaan (de vaste). Daarna zijn de aanleg van de zandfundering, het egaliseren en verdichten en het profileren van de zandbaan de opvolgende werkzaamheden. Vervolgens wordt het eigen fabrikaat, de door KKS vervaardigde mixen, zoals de halfverharding soorten DurEko-mix, KoMex® of KoTRec op de fundering aangebracht, waarna de verdichting en afwerking volgt.

Halfverhardingen zijn onderhoudsvriendelijk
De aanwezige tegels werden door de boomwortels en het verkeer uit het verband gedrukt.
Het pad was voor wandelaars onveilig geworden. Het voordeel van KoMex® is dat het zich zet naar de ondergrond en dus o.a. de groei van boomwortels ´aanpast´. Het aangebrachte materiaal heeft een natuurlijke uitstraling. KoMex® is zeer onderhoudsvriendelijk en is voor hergebruik geschikt.

Milieuvriendelijk en onkruidbestrijding
KoMex® halfverharding houdt ook de ingroei van onkruid tegen. Het materiaal laat water en lucht door naar de bomen in dit voetpad. Hierdoor kan de natuurlijke omgeving zijn groei ongestoord vervolgen.

conformiteitsverklaring Komex - 20160721 - Nederlands.pdfconformiteitsverklaring Komex - 20160721 - Nederlands.pdf


Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!