Nieuws

Ben je op zoek naar een prachtige toevoeging van kleur aan je tuin? Siersplit is momenteel erg populair vanwege de eenvoudige manier waarop het je tuin kan transformeren. Wij bieden siersplit aan in verschillende kleuren en texturen, zodat je je tuin naar eigen wens kunt personaliseren en de gewenste uitstraling kunt creŽren. Het is echter essentieel om een siersplit te kiezen die niet alleen voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en tuinstijl, maar ook aan je functionele behoeften. Bij Koers.shop streven we ernaar dat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw siersplit. In dit artikel vertellen we kort welke soort siersplit het beste past bij jouw behoeften.

Bij Koers.shop bieden we vier verschillende soorten stenen waarvan siersplit is gemaakt aan;

  1. Basalt
  2. Graniet
  3. Marmer
  4. Kalksteen
Deze stenen variŽren in hardheid, waarbij basalt het hardst is en kalksteen over het algemeen het zwakst. Dit betekent dat marmer en kalksteen sneller kunnen vergruizen dan basalt en graniet. Vanwege de poreuze aard van marmer en kalksteen zijn deze soorten siersplit vatbaarder voor algenaanslag. Algen gedijen goed in vochtige, donkere omgevingen en hechten zich gemakkelijker aan het oppervlak van marmer en kalksteen dan aan oppervlakken van basalt en graniet.

Ons advies is daarom om marmer en kalksteen toe te passen op lichtbelaste oppervlakken in een zonnige en droge omgeving in de tuin. Denk aan wandelpaden, borders, accentgebieden en rondom waterpartijen. Voor intensiever belaste toepassingen, zoals opritten, parkeerplaatsen en paden, raden we aan om te kiezen voor basalt of graniet. Als je wilt genieten van de uitstraling van jouw siersplit op schaduwrijke en vochtige oppervlakken, is basalt of graniet ook de juiste keuze.

Het gebruik van siersplit op de juiste manier heeft vele voordelen, waaronder minder frequent bijvullen en een langere levensduur. Wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte siersplit die past bij jouw specifieke behoeften. Ontdek ons uitgebreide assortiment en geniet langdurig van de prachtige uitstraling van siersplit in jouw tuin!**Piedra Red 8-16 De hardste granietsteen in zijn soort.**
Contactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!