Producten

In Nederland zijn er talrijke zandpaden en zandwegen met een hoge cultuurhistorische waarde. Deze paden zijn vaak een integraal onderdeel van het cultuurhistorisch landschap en vormen een verbinding tussen natuur, milieu en landschappen. Ze fungeren ook als verbindingen voor flora en fauna.

Echter, veel beheerders en gebruikers ervaren problemen met deze paden. Ze zijn vaak moeilijk begaanbaar omdat ze te mul of te modderig zijn en in droge periodes veel stof veroorzaken. Dit kan de bereikbaarheid van bijvoorbeeld bewoners of aangrenzende percelen belemmeren. Het is dan ook de wens om de uitstraling en eigenschappen van een zandpad te behouden, terwijl de nadelen worden geminimaliseerd.

Referenties Hydraulisch zandKoers Handel BV heeft hydraulisch zand ontwikkeld om het karakter van zandwegen te behouden en de nadelen te minimaliseren. Het hydraulisch zand is in twee typen leverbaar. Bij de ene methode wordt het aanwezige zand gemengd met hydraulisch zand, waardoor het originele karakter van de bestaande zandweg behouden blijft. Na het mengen worden de paden opnieuw geprofileerd en verdicht, zodat ze weer goed begaanbaar zijn. Bij de andere methode wordt de zandweg geprofileerd en het hydraulisch zand als toplaag aangebracht, waardoor de natuurlijke uitstraling van het zandpad behouden blijft.

Toepassing van Hydraulisch Zand
Hydraulisch zand wordt toegepast op zandwegen en paden waarvan de natuurlijke uitstraling behouden moet blijven. Het is uitermate geschikt voor iedereen die de uitstraling van een zandpad wil behouden en de nadelen wil minimaliseren. Indien nodig is het gemakkelijk te herstellen.

Voordelen van Hydraulisch Zand

  • Natuurlijk uiterlijk
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Voordelig
  • Geschikt voor wandel-, mountainbike-, ruiterpaden en landwegen
  • Vermindering van onderhoud en onderhoudskosten
  • Vermindering van wegschade en verlenging van de levensduur van de wegContactinformatie

Koers Handel BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!