Zoeken

Zoeken
 
Koers Beheer BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde


T 0592 43 03 03
F 0592 43 03 04
E info@kks.nl
Kvk 04070553
,
,
,
content slider

Koers halfverhardingen dragen bij aan een actief klimaatbeleid


Er worden nog steeds verhardingen van asfalt en beton aangelegd. Vooral in het stedelijk gebied leidt dat tot toenemend wateroverlast en hittestress. Het klimaat is namelijk aan het veranderen en deze verhardingen versterken de warmte die de zon afgeeft. Daar komt nog bij dat er door de klimaatverandering sprake is van een toename van heftige regenbuien, die vaak gevolgd worden door langdurige droogte. Verhardingen zijn niet waterdoorlatend en daardoor kan het water van de regenbuien niet snel genoeg worden afgevoerd. Dat kan leiden tot straten die onder water komen te staan. Paden waar grind ligt, spoelen vaak uit. Perioden van langdurige droogte hebben een negatieve invloed op de natuur, omdat de natuur te weinig water kan opnemen doordat o.a. verhardingen geen water doorlaten. Door de klimaatverandering is een duurzame renovatie van deze asfalt en beton verhardingen erg belangrijk. Een mogelijk alternatief hiervoor zijn de Koersmix halfverhardingen, zoals KoMex en DurEko-mix. Deze steeds verder doorontwikkelde halfverhardingen kunnen een duurzaam alternatief zijn voor verhardingen zoals asfalt en beton.

Voordelen van Koersmix
Halfverhardingen hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze mooi opgaan in hun omgeving. Door hun koele toplaag zijn halfverhardingen ongevoelig voor temperatuurveranderingen en houden ze op die manier de omgevingstemperatuur in balans. Daarnaast zijn ze waterdoorlatend, waardoor de kans op wateroverlast aanzienlijk wordt verminderd. Ook houden halfverhardingen water vast, waar de natuur uit kan putten in de perioden van langdurige droogte. Halfverhardingen zijn bovendien stabiel, waterdoorlatend, milieuvriendelijk, recyclebaar, duurzaam, voordelig in aanleg en onderhoud en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.Nog meer eigenschappen van Koersmix:
o duurzaam en milieuvriendelijk
o waterdoorlatend (zonder snel modderig te worden of uit te spoelen)
o onderhoudsarm
o koele toplaag (niet be´nvloedbaar voor hoge temperaturen)
o goedkope infrastructuur
o optimale prijs-kwaliteitverhouding
o comfortabel voor fietsers, wandelaars, mindervaliden
o zeer geschikt voor renovatie van landbouwwegen
o fraai natuurlijk uiterlijk
o minimale ingroei van onkruid
o stabiel, ook op hellingen
o verweekt niet, ook niet bij langdurige regenval
o garantie op het eindproduct bij aanleg door Koers
o 100% recyclebaar

Het gebruik van halfverhardingen is zeer divers. Door hun natuurlijke uitstraling, kunnen halfverhardingen goed toegepast worden binnen parkachtige gebieden. Halfverhardingen zijn ook heel geschikt voor wandel- en fietspaden, omdat ze stabiel en rolstoelvriendelijk zijn. Daarnaast kunnen halfverhardingen toegepast worden op landwegen, in dierentuinen, in parken en op recreatieve parkeerterreinen.